سلامت

هشدار برای استفاده از توت فرنگی

هشدار برای استفاده از توت فرنگی

تا حالا با خودتان فكر كرده‌اید كه بهترین راه برای تمیز كردن توت ‌فرنگی كه هم روی سطح خاك پرورش پیدا می‌ كند و هم به دلیل فساد پذیری زیاد، به دفعات مورد سم‌ پاشی قرار می ‌گیرد، چیست؟

از آنجا كه سطح توت ‌فرنگی دارای فرو رفتگی های فراوانی است و پوست یكنواختی ندارد، سموم دفع آفاتی به راحتی در آن نفوذ كرده و باقی می ‌ماند و به راحتی نیز از آن خارج نمی ‌شود. از این رو، شستن این میوه با آب خالی نمی‌ تواند سموم را از روی آن پاک کند، لذا باید باغداران و تولید كنندگان این میوه استانداردهایی را همواره مد نظر داشته باشند. به طور مثال، سم‌ پاشی میوه‌ ها در زمانی باشد كه سموم فرصت كافی برای تجزیه را داشته باشند.

مگر سمومی‌ كه به میوه‌ ها زده می ‌شوند، پس از مدتی از بین می‌ روند؟

امروزه از سمومی ‌استفاده می ‌شود كه پس از گذشت چند روز، به طور كامل تجزیه شده و دیگر عوارض جانبی را در بدن ایجاد نخواهند كرد. اما بسیاری از مواقع تولید كنندگان به دلیل بی ‌توجهی به استانداردهای مصرف این تركیبات، مخاطراتی را متوجه مصرف ‌کنندگان خواهند كرد.

امروزه از سمومی ‌استفاده می‌ شود كه پس از گذشت یك هفته تا ۱۰ روز خود به خود تجزیه می ‌شوند و اگر پس از این مدت میوه خورده شود، دیگر عوارض جانبی را برای مصرف‌ كننده آن باقی نخواهد گذاشت. اما از آن جایی كه باغداران برای بیشتر ماندن این میوه در بازار، پیش از برداشت و در زمان عرضه، توت ‌فرنگی‌ها را سم‌ پاشی می‌ كنند، این سموم در میوه باقی مانده و در بافت آن نیز نفوذ می‌ كنند و فرصت كافی برای تجزیه نخواهند داشت، به این ترتیب عوارض جبران ناپذیری را برای بدن به همراه می آورند.چون توت فرنگی بسیار ظریف بوده و زود فاسد می‌ شود، پس از برداشت نمی‌ توان مدت زیادی آن را نگه داشت، بلكه باید سریعا به فروش رسانید و به دست مصرف‌ كننده رساند. در نتیجه در درازمدت انواع سرطان‌ ها می ‌تواند گریبان مصرف ‌كنندگان این دسته از میوه‌ها را بگیرد.

توت ‌فرنگی‌ های گلخانه‌ ای :

به طور كلی، در روش گلخانه ‌ای به علت قابل كنترل بودن دمای محیط، می ‌توان در هر فصل سال حتی فصل سرما، محصولاتی را پرورش داد كه در شرایط عادی قابل پرورش نیستند، به طور مثال، خیار و گوجه‌ فرنگی گلخانه ‌ای و این روزها توت‌ فرنگی‌ گلخانه ‌ای.اما مشكل اساسی این دسته از میوه‌ها، سم ‌پاشی‌های غیراستاندارد و بی موقع است که می ‌تواند سلامت مصرف‌ كننده را به خطر بیندازد و از آنجا كه كنترل ناقصی‌ بر این موضوع وجود دارد، به سالم بودن این دسته از محصولات، اعتماد كمی‌ می ‌توان داشت. البته این معضل درباره محصولات مزرعه‌ ای نیز وجود دارد ، یعنی نباید تنها به نوع گلخانه‌ای شك كرد.حتما با خود می‌ گویید، می ‌توان با استفاده از مواد ضد عفونی‌ كننده در هنگام شست و شوی میوه ها ، تا حدودی از میزان این سموم كاست؟

باید به شما بگوییم، این تركیبات برای از بین بردن میكروب‌ها و انگل‌ها مفیدند و نمی ‌توانند سمومی ‌را كه تا حدودی در بافت میوه نفوذ كرده است، از بین ببرند. علاوه بر این، استفاده از این تركیبات و یا قرار دادن طولانی مدت توت‌ فرنگی‌ ها در آب به دلیل نداشتن پوست محافظ، می‌ تواند بافت میوه را متلاشی كرده و این تركیبات شیمیایی نیز به بافت میوه نفوذ كنند، لذا نه تنها مشكل حل نمی شود، بلكه بیشتر هم می شود.پس تنها راه برای داشتن توت ‌فرنگی‌ های سالم‌ تر و مطمئن تر، داشتن كنترل بیشتر مراجع ذی‌ ربط بر فعالیت پرورش ‌دهندگان این میوه است تا به رعایت استانداردها، توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 منبع :

دکتر محمد حسین عزیزی

ویرایش فنی:

توسط تیم تخصصی کشتزار

کشتزار اين مقاله را براي اولين‌بار منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون ذکر نام  و درج لينک فعّال ” کشتزار “ اخلاقي نيست و پیگرد قانونی دارد.

 “ کشتزار ” جامعترین و بروزترین پايگاه تخصصي آموزش های کشاورزي ، باغبانی و  فروشگاه آنلاين  بذر ، کود ،سم و ابزار آلات باغباني در ایران.

کانال تلگرام کشتزار

نظر دهید