توصیه ها و نحوه کوددهی زعفران
برای داشتن زعفرانی با کیفیت و مرغوب باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید.
مرحله اول
زمان مصرف : آب اول (آب کولش)
عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی :
کود نیتروژن ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار – کود فسفر (فسفات آمونیوم یا سوپر فسفات تریپل) به مقدار ۱۵۰ کیلوگرم – کود سولفات پتاسیم ۱۰۰ کیلوگرم – استفاده از کود هیومکس همراه با آب آبیاری بصورت پودری ۸۰ درصد هیومیک به مقدار یک کیلوگرم در هر هکتار و یا بصورت مایع ۱۲ درصد هیومیک به مقدار ۶ لیتر در هر هکتار
مرحله دوم
زمان مصرف : آب بعد از برداشت گل (زاج آب)
عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی :
استفاده از کود سولوپتاس به مقدار ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در هر هکتار – کود نیتروژن به مقدار ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار
مرحله سوم
(مهمترین مرحله تغذیه کودی)
زمان مصرف : آب سوم و چهارم ، اوایل بهمن تا نیمه اسفند ، (به صورت محلولپاشی)
عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی :
۱-استفاده از کود ماکرو با درصد فسفر و پتاس بالا یا کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰
۲-استفاده از کود میکرو
از اواخر بهمن تا نیمه اسفند ، برگهای زعفران که از راس پیازهای دختر روییده اند از رشد باز می مانند و ریشه ها که از کف پیاز مادر روییده اند خشکیده و پیاز مادر در جسم پیازهای دختر مستهلک می شود و از این پس پیاز دختر و پیازچه هایی که فاقد ریشه می باشند برای تغذیه و درشت شدن در طول ماه های اسفند و فروردین فقط به جذب برگی و فتوسنتز و ذخیره سازی مواد غذایی از باران های فصلی متکی هستند. محلول پاشی مزرعه در این دوره کوتاه با کودهای کامل با فرمول مناسب و تحقیق شده ، موجب درشت شدن پیازها و گل آوری آنان در سال بعد و نهایتا افزایش تولید در مزرعه زعفران می شود. در سالهای خیلی سرد در ماههای دی و بهمن باید از آبیاری مزرعه خودداری نمود ، زیرا باعث یخ زدگی و فساد پیازها می گردد. آخرین آبیاری در اواسط فروردین ماه است ، زمانی که برگهای زعفران رو به زردی می گرایند ، بعد از آن برگها را چیده و بعنوان خوراک دام استفاده گردد.
کشتزار پايگاه تخصصي آموزش کشاورزي و فروشگاه آنلاين کشاورزي بذر ، کود ،سم و ابزار آلات باغباني.
منبع: کشتزار
ترجمه و ويرايش فني توسط تيم تخصصي کشتزار
کشتزار اين مقاله را براي اولينبار منتشر کردهاست، لذا نقل مطلب بدون درج لينک فعّال کشتزار اخلاقي نيست.