سلامت

خواص انبه

خواص انبه

بطور کلی انبه دارای خواص ضد تب، صفرا آور، اشتها آور، تقویت کننده قوای جنسی، ضد اسهال بخاطر داشتن تانن، درخشان کننده پوست صورت، ضد یبوست، ضد سردرد، ادرار آور است.

این میوه به دلیل ترکیبات اسیدی که دارد می‌تواند به هضم پروتئین‌ها کمک کرده و به همین دلیل اگر در وعده‌های غذایی سنگین مقدار کمی‌از این میوه مصرف شود به هضم غذا در سیستم گوارشی کمک می‌کند. اما یکی از نکاتی که باید در هنگام خوردن این میوه به خاطر داشته باشید آن است که برخی از افرادی که به آلرژی تماسی مبتلا هستند با تماس با پوست این میوه دانه‌های قرمز رنگی در پوست‌شان ایجاد شده و بهترین توصیه به این افراد آن است که از انبه‌های کاملا شیرین استفاده کنند تا کمترین واکنش‌های حساسیتی ایجاد شود.

انبه ميوه‌اي با طبع گرم و خشك است و دستگاه گوارش ، كليه ، مثانه را تقويت کرده و از بين برنده بوي بد دهان است.گوشت ميوه انبه جريان خون را رونق و همچنین گرد برگهاي سوخته انبه ضدخونريزي بوده و جهت درمان دردهاي رماتيسمي از دم كرده پوست ريشه آن به صورت حمام استفاده میشود. مغز هستة آن براي سرماخوردگي و سرفه‌هاي سخت بسیار مفيد است.

خواص انبه

برگ و گل انبه باعث تقويت دندان و لثه شده و روغن انبه براي درازي و سياهي مو و ريزش مو مفيد است. افراط در خوردن انبه باعث سوء هاضمه می شود و بچه‌ها به امراض پوستي دچار مي‌شوند.پوست انبه قابض و شستشو با آن خارش را تسكين مي‌دهد. ميوه نارس انبه براي بيماري‌هاي خوني به كار مي‌رود و براي تقويت معده مي‌توان از مربا و ترشي انبه استفاده نمود. گرد مغز هسته آن ضدكرم و ميوه آن عطش را تسكين مي‌دهد. ميوه انبه مقوي نيروي جنسي ، ولی كبد را ضعيف مي‌كند و بهتر است نيم ساعت بعد از خوردن آن شربت زرشك يا سكنجبين ميل شود. انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک بوده و تب را پائین می آرود. خوردن انبه از بین برنده، سردرد ، تنگی نفس و سرفه می باشد و برای درمان بواسیر مفید است .

انبه حاوی ویتامین C ، بتا کاروتن و پتاسیم می باشد. در هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۳۷ میلی‌گرم ویتامین C و ۲۰۰۰ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان داده‌اند دریافت همزمان این مواد مغذی با آهن جذب روده‌ای این ماده معدنی را افزایش می‌دهد. بتاکاروتن در روده به آهن می پیوندد و از پیوند آن با ترکیباتی مثل فیتات‌ها که مانع جذب آهن می‌شوند، جلوگیری کرده و به این ترتیب مانع کم خونی می‌شود. مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلول‌های سیستم ایمنی می‌شود به این دلیل متخصصان تغذیه انبه را به گروه‌های سنی با سیستم ایمنی ضعیف‌تر مانند سالمندان، بچه‌ها و زنان باردار توصیه می‌کنند.

کشتزار پايگاه تخصصي آموزش کشاورزي و فروشگاه آنلاين کشاورزي بذر ، کود ،سم و ابزار آلات باغباني.

منبع: کشتزار
ترجمه و ويرايش فني توسط تيم تخصصي کشتزار

کشتزار اين مقاله را براي اولين‌بار منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون درج لينک فعّال کشتزار اخلاقي نيست.

کانال تلگرام کشتزار

 

یک نظر

نظر دهید