نام | کرفس |
نام لاتین | CELERY |
نام علمی | APIUM GRAVEOLENS |
تیره | Apiaceae (جعفری) |
زمان کاشت | اسفند تا فروردین |
مقدار بذر مصرفی | ۳۰۰گرم در هکتار |
منشا
کرفس یک محصول مهم در مناطق معتدل جهان به خصوص در اروپا و آمریکای شمالی می باشد. کرفس در ابتدا مصارف دارویی داشت و بعدها به عنوان غذا مورد استفاده قرار گرفت.
نیازهای اکولوژی
خاک:
برای کاشت کرفس می توان از خاک های لوم – لوم رسی- پیت یا ماک که زهکشی خوبی داشته باشند، استفاده نمود.
نور:
کرفس برای جوانه زنی و رشد مناسب نیاز به نور کافی دارد.
دما:
کرفس در مناطقی کاشت می شود که میانگین ماهیانه دمای آن ها بین ۲۱-۱۶ درجه سانتیگراد باشد.
آبیاری:
برای تولید دمبرگ های گوشتی و ترد رطوبت بالای خاک لازم است آب باید با آبیاری های مکرر و منظم تامین گردد کرفس برای رشد تا مرحله رسیدن، حدود ۱۷۵سانتی متر آب لازم دارد.
کود:
برای تولید محصول با کیفیت و ترد (بدون نخ) باید مقادیر زیادی مواد غذایی فراهم نمود بسته مواد غذایی موجود درخاک ۴۵۰-۲۲۰ کیلوگرم ازت، ۱۲۰کیلوگرم فسفر و ۱۸۰کیلوگرم پتاس در هکتار برای این محصول استفاده می شود.
همچنین میتوان از کودهای NPK در طول دوره رشد کرفس استفاده کرد
روش کاشت:
کرفس را هم می توان به صورت کشت بذر در مزرعه به فواصل ۱۰۰-۶۰ سانتی متر و هم به صورت نشاکاری با گیاهچه های ۱۵-۱۰ سانتی متری کشت نمود. بذرهای کرفس بسیار ریزند و نباید در عمق بیش از ۵/۰ سانتی متر کشت شوند.
پس از سبز شدن اقدام به تنک کردن میکنند و بوته های ریز و ضعیف را از خاک بیرون میکشند. (مشاهده مهمترین اصطلاحات کشاورزی )
آفات و بیماریها:
آفاتی که به کرفس حمله می کنند شامل شته ها، کنه های عنکبوتی، مگس سفید و نماتدها می باشند. سوختگی زودهنگام توسط قارچ Ceropori apii و سوختگی آخر فصل توسط Septoria apicola ایجاد شده و می توان آن ها را با قارچ کش هایی که عمدتا حاوی ترکیبات مسی هستند کنترل نمود.
جهت خرید بذر کرفس کلیک کنید