سبزی و صیفی

روش کاشت کرفس

 

نام کرفس
نام لاتین CELERY
نام علمی APIUM GRAVEOLENS
تیره Apiaceae (جعفری)
زمان کاشت اسفند تا فروردین
مقدار بذر مصرفی ۳۰۰گرم در هکتار

 

منشا

کرفس یک محصول مهم در مناطق معتدل جهان به خصوص در اروپا و آمریکای شمالی می باشد. کرفس در ابتدا مصارف دارویی داشت و بعدها به عنوان غذا مورد استفاده قرار گرفت.

نیازهای اکولوژی
خاک:

برای کاشت کرفس می توان از خاک های لوم – لوم رسی- پیت یا ماک که زهکشی خوبی داشته باشند، استفاده نمود.

نور:

کرفس برای جوانه زنی و رشد مناسب نیاز به نور کافی دارد.

دما:

کرفس در مناطقی کاشت می شود که میانگین ماهیانه دمای آن ها بین ۲۱-۱۶ درجه سانتیگراد باشد.

آبیاری:

برای تولید دمبرگ های گوشتی و ترد رطوبت بالای خاک لازم است آب باید با آبیاری های مکرر و منظم تامین گردد کرفس برای رشد تا مرحله رسیدن، حدود ۱۷۵سانتی متر آب لازم دارد.

کود:

برای تولید محصول با کیفیت و ترد (بدون نخ) باید مقادیر زیادی مواد غذایی فراهم نمود بسته مواد غذایی موجود درخاک ۴۵۰-۲۲۰ کیلوگرم ازت، ۱۲۰کیلوگرم فسفر و ۱۸۰کیلوگرم پتاس در هکتار برای این محصول استفاده می شود.

همچنین میتوان از کودهای NPK در طول دوره رشد کرفس استفاده کرد

روش کاشت:

کرفس را هم می توان به صورت کشت بذر در مزرعه به فواصل ۱۰۰-۶۰ سانتی متر و هم به صورت نشاکاری با گیاهچه های ۱۵-۱۰ سانتی متری کشت نمود. بذرهای کرفس بسیار ریزند و نباید در عمق بیش از ۵/۰ سانتی متر کشت شوند.

پس از سبز شدن اقدام به تنک کردن میکنند و بوته های ریز و ضعیف را از خاک بیرون میکشند. (مشاهده مهمترین اصطلاحات کشاورزی )

روش کاشت کرفس 2

آفات و بیماریها:

آفاتی که به کرفس حمله می کنند شامل شته ها، کنه های عنکبوتی، مگس سفید و نماتدها می باشند. سوختگی زودهنگام توسط قارچ Ceropori apii و سوختگی آخر فصل توسط Septoria apicola ایجاد شده و می توان آن ها را با قارچ کش هایی که عمدتا حاوی ترکیبات مسی هستند کنترل نمود.

 

جهت خرید بذر کرفس کلیک کنید

نظر دهید