خاک و کمپوست

ساخت چای کمپوست

استفاده از چای کمپوست در باغ روشی عالی برای حاصلخیزی و بهبود سلامت عمومی گیاهان مبیاشد .

کشاورزان و دیگر سازندگان چای کمپوست از این مخلوط به عنوان ماده تقویت کننده طبیعی خاک برای قرن ها استفاده کرده اند، و این عمل هنوز هم امروزه استفاده می شود. کمپوست چای به دلیل سالم بودن و ارگانیک بودن به سرعت جذب شده و هیچ خطری برای انسان نداره.

همچنین لازم به ذکر است منظور از تهیه چای کمپوست ، ساخت کمپوست با تفاله چای نیست. چای کمپوست ساخت و آماده کردن کمپوست در کیسه های فشرده مانند چای کیسه ای یا تی بگ است.

 

چگونگی تهیه چای کمپوست 

در حالی که دستور العمل های متعددی برای تهیه چای کمپوست وجود دارد، تنها دو روش اصلی مورد استفاده قرار میگیرد :  روش غیر فعال و روش هوادهی.

روش غیرفعال

این روش رایج ترین وساده ترین روش است .

این روش شامل خیساندن-کمپوست پر “چای کیسه ای”  در آب به مدت چند هفته است . محلول حاصله به عنوان یک کود مایع برای گیاهان استفاده می شود.

چای کمپوست

 

روش هوادهی

در این روش چای کمپوست نیاز به مواد تشکیل دهنده های اضافی مانند کلپ، هیدرولیز ماهی و اسید هومیک دارد  .

اين روش نيز نياز به استفاده از هوا و يا پمپ هاي آب دارد كه البته هزينه زيادتري در پي خواهد داشت .

روش غير فعال

همانند اغلب دستور العمل ها برای تهیه چاي کمپوست ، از نسبت ۵ به ۱ ميگردد . به عبارت ديگرتركيب ۵ قسمت آب و ۱ قسمت كمپوست . بهتر است كه آب بدون كلر باشد . در واقع آب باران شايد گزينه بهتري باشد . آب كلر دار بايد قبل از استفاده ۲۴ ساعت بماند .

كمپوست را داخل يك پارچه كتاني ريخته و آن را به صورت معلق درگالن يا يك تشت  قرار مي دهند . سپس اجازه دهيد به مدت چند هفته استراحت كند و در طول اين مدت روزانه يا دو روز يكبار تكان بخورد .

وقتي زمان دم كشيدن به پايان رسيد مي توانيد كيسه را خارج كرده و محلول حاصله را جهت گياهان استفاده كنيد .

 

منبع: gardeningknowhow
ترجمه و ويرايش فني توسط تيم تخصصي کشتزار

کشتزار اين مقاله را براي اولين‌بار منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون درج لينک فعّال کشتزار اخلاقي نيست.

 

یک نظر

نظر دهید