کشاورزی ارگانیک

هدف از کشاورزی ارگانیک

در کشاورزی ارگانیک آثار منفی زیست محیطی به دلیل مصرف پایین سم، کود و توجه به حاصلخیزی خاک به حداقل می رسد و عوارض کشت سنتی نیز که شامل درآمد کم تولید کننده و غذای تولیدی کم می باشد نیز مرتفع می گردد و با اجرای صحیح آن می توان کشاورزی را به صورت پایدار اجرا نمود و غذای مردم را به صورت سالم تامین کرد.

هدف کشاورزی ارگانیک ایجاد سیستم های تولیدی کشاورزی یکپارچه، نظام یافته و انسانی است که تضادی با منافع زیست محیطی و اقتصادی نداشته باشد. در این نوع کشاورزی، درجه اطمینان نسبت به منابع تجدید پذیر مورد بهره برداری توسط بخش کشاورزی به حدی است که امکان و توان تولید مقادیر قابل قبولی از محصولات زراعی و دامی و مواد غذایی مورد نیاز انسان و همچنین شرایطی از قبیل مصونیت در برابر آفات و بیماری ها برای انسان و دام ها فراهم می آید. در کشاورزی ارگانیک در مفهوم گسترده، نه تنها حفظ منابع تجدیدپذیر(خاک، آب و …) بلکه موضوعات زیست محیطی و پایداری اجتماعی را شامل می شود و مهمترین عاملی که کشاورزی ارگانیک را از نظر سیاسی، علمی و فنی از سایر روشها متمایز می کند و آنرا در برابر روشهای رایج قرار می دهد، پایداری این نوع کشاورزی است و عامل اصلی که موجب تمایز کشاورزی ارگانیک از سایر روشهای کشاورزی می شود، وجود استانداردهای مدون است که برای تعیین ضابطه دقیق تفاوت بین سیستم کشاورزی ارگانیک و سایر سیستم های زراعی، به ویژه در رابطه با اهداف بازاریابی به کار می رود . کشاورزی ارگانیک برای گذر از کشاورزی رایج، روش ها و عملیات و مواد مورد استفاده در کشاورزی رایج را کنار گذاشته و عملیات و فناوری های جدیدی را در کشاورزی جهت کنترل علفهای هرز، آفات و تغذیه خاک بکار می برد. که می توان در این بین از آیش زراعی، تناوب زراعی، کشت مختلط، استفاده از کودهای کمپوست و حیوانی، قلمه زنی و نشاء کاری، چرای تناوبی دامی ، آبیاری به موقع جهت تنظیم رطوبت خاک، تغییر در تاریخ کاشت و برداشت، تهویه خاک و … نام برد.

 

کشتزار پايگاه تخصصي آموزش کشاورزي و فروشگاه آنلاين کشاورزي بذر ، کود ،سم و ابزار آلات باغباني

منبع: کشتزار
ترجمه و ويرايش فني توسط تيم تخصصي کشتزار

کشتزار اين مقاله را براي اولين‌بار منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون درج لينک فعّال کشتزار اخلاقي نيست.

کانال تلگرام کشتزار

نظر دهید