سلامت

ارزش غذایی هویج

ارزش غذایی هویج نه تنها به دلیل داشتن کاروتن آن است ( مخصوصا a , b) بلکه ویتامین های دیگری در آن وجود دارد. در تغذیه مدرن اهمیت غذایی هویج به عنوان غذای رژیمی و غذای نوزادان روز به روز آشکارتر می شود. هویج از نظر اقتصادی و نیز منبع غنی ویتامین A یکی از مهم ترین سبزی ها در دنیاست. هویج بصورت خام ، پخته، آب هویج ( تازه و تخمیر شده) مربا و به شکل های کنسروی در برخی اوقات مخلوط با سایر سبزیها تهیه می گردد. جدول ۱ و ۲ مواد غذایی موجود در هویج را نشان می دهد.

جدول ۱- مواد غذایی موجود در هویج(گرم در صد گرم ریشه)

آب پروتئین چربی کربوهیدرات مواد سلولزی
۸۸/۲ ۱/۰ ۰/۲ ۴/۶ ۳/۴

 

جدول ۲- املاح معدنی و ویتامین های موجود در هویج(میلیگرم در ۱۰۰ گرم ریشه)

کلسیم فسفر آهن منیزیم پتاسیم ویتامینA ویتامینC ویتامینB1 ویتامینB2 ویتامینB6
۴۰/۰ ۳۵/۰ ۰/۷ ۱۸/۰ ۲۹۰/۰ ۱۲/۰ ۷/۰ ۰/۰۷ ۰/۰۵ ۰/۵۸

 

مصرف هویج خام در ناشتا ادرار آور است و کرم های دستگاه گوارش را دفع می کند. روغن های اتری بویژه ترپن ها طعم و مزه هویج را باعث می شوند. مقدار نیترات هویج زیاد است که ارزش غذایی آن را می کاهد. مقدار ماده خشک در هویج رسیده حدود ۱۲ درصد است. مغز هویج مقدار کمی کاروتن و چنانچه در اوایل دوره خشبی شود، مقدار قند آن افزایش خواهد یافت.

 

منبع: کشتزار
ترجمه و ويرايش فني توسط تيم تخصصي کشتزار

کشتزار اين مقاله را براي اولين‌بار منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون درج لينک فعّال کشتزار اخلاقي نيست.

کانال تلگرام کشتزار

نظر دهید