درختچه های زینتی

برگ بو

نام برگ بو
نام علمی LAURUS NOBILIS
نامهای دیگر Bay tree,Lauraceae,Bay leaf,Laurel tree
بومی منطقه مدیترانه،اروپای جنوبی
خانواده   LAURACEAE  – لورل

 

برگ بو در زمان سلسله قاجاریه به ایران وارد شده و درختان قطور و کهن سال آن, در باغات حوالی شمس العماره تا چندی پیش وجود داشت. نام این درخت در نقاط مختلف کشور برگ بو می باشد و نام عربی آن در کتب قدیم غار و رند ذکر شده است.

گیاهشناسی

برگ بو به صورت درختچه و درخت یافت می شود. معمولا درتمام فصول سال سبز است و طول درخت های آن به ده متر هم می رسد.

ساقه ی این گیاه به صورت راست و مستقیم رشد می کند و از دور به شکل جام وارونه یا سرو است. برگ های آن ساده و همیشه سبز تیره است و بین سه تا نه سانتیمتر رشد می کند.

در بسیاری جاها برای تزیین باغ ها استفاده می شود، فصل شکوفایی این گیاه اواخر بهار و اوایل تابستان میباشد ،اما استفاده ی اصلی آن در آشپزی و به عنوان داروی گیاهی است و درتمام مدیترانه به عنوان عطر غذا از آن استفاده می شود.

شرایط نگهداری و روش کاشت

این گیاه بهتر است زیر آفتاب کامل باشد و یا نیم سایه و برای رشد کردن به خاک مرطوب با قدرت زهکشی بالا نیاز دارد .این گیاه میتواند باد را تحمل کند ولی توانایی تحمل بادهای سرد و خشک را ندارد و در هوای سرد باید محافظت شود.بذر این گیاه بهتر است اوایل پاییز در گلخانه کاشته شود.

درخت برگ بو از طریق کشت بذر،نشا و قلمه زنی به دست می آید، تکثیر آن با قلمه و قلمه های ریشه دار یا با پا جوش صورت می گیرد و پس از ۸- ۷ ماه ریشه های آن به قدر کافی توسعه یافته و مستقر می شود.لیکن به دست آوردن آن از طریق کشت دانه پروسه ای کند و طولانی تر است. از درختان کم توقع به شمار می آید و نیازمند توجه و مراقبت زیاد نیست و نیازمند آبیاری زیادی نیست.

خواص برگ بو

خواص برگ بو

این گیاه استفاده ی گیاهی و دارویی زیادی دارد.

ویتامین A موجود در این ادویه به قدرت بینایی فرد کمک می‌کند و در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش دارد.

منبع غنی ویتامین C، A، آهن، منگنز، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. مصرف منظم آن در غذاها به سلامت جسم کمک می‌کند.

دارای خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است. خاصیت ضد آنتی اکسیدان آن با کمک کردن به بدن در تولید انسولین کافی، می‌تواند در درمان بیماری‌هایی مانند دیابت نیز موثر باشد.

آنزیم‌های موجود در آن با شکستن پروتئین‌ها و کمک به هضم غذا، علایم اختلالات گوارشی را کاهش می‌دهد و ناراحتی معده را درمان می‌کند.

ترکیبات موجود در آن، سردرد و حتی میگرن را درمان می‌کند.

 

در پزشکی برای تقویت معده و به عنوان اشتها آور و نیز برای هضم غذا و به عنوان ادرار آور استفاده می‌شود. همچنین از جوشانده و روغنی که از آن تهیه می‌شود در تورم‌های موضعی استفاده می‌کنند.

دم کرده آن که با جوشاندن ۳ برگ در یک لیوان تهیه می‌شود، تعریق ایجاد می‌کند و تب را کاهش می‌دهد.

دستمال خیس شده در دم کرده آن را روی قفسه سینه قرار دهید تا از عفونت‌های تنفسی، سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا رهایی پیدا کنید.

برای جلوگیری از تخمیر غذا در معده مفید است؛ دم کرده آن هضم غذا را آسان می‌سازد و گاز و نفخ معده را خارج می‌کند همچنین نوشیدن دو تا سه فنجان از شربت برگ بو قبل از غذا برای درمان بی اشتهایی مفید است. این گیاه را به غذاهای سنگین اضافه کنید یا دم کرده آن را بنوشید تا به هضم غذا کمک کند.

چند قطره روغن آن را به شامپو بیفزایید تا از شوره سر رهایی پیدا کنید.آنزیم‌های موجود در آن با شکستن پروتئین‌ها و کمک به هضم غذا، علایم اختلالات گوارشی را کاهش می‌دهد و ناراحتی معده را درمان می‌کند.

 

نظر دهید