کارشناس مسئول بهداشت موادغذایی و اماکن عمومی شهر ایلام بیان کرد: برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای رودهای حتما باید سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی را قبل از مصرف، سالمسازی کرد.
روش ضدعفونی و سالم سازی سبزیجات
ابتدا باید سبزیجات را به خوبی پاک کرد تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود، سپس آن را در یک ظرف پنج لیتری ریخته و به ازای هر لیتر ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پرکرده قدری به هم زنند تا تمام سبزی در داخل کفآب قرار گیرد.
برای گند زدایی و از بین بردن میکروبها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در ظرف پنج لیتری پر از آب ریخته کاملا حل کنید تا محلول گندزدایی کننده به دست آید. باید سبزی انگلزدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در محلول گندزدایی کننده قرار داد تا میکروبهای آن کشته شوند.
این کارشناس بهداشت با تاکید بر اینکه در صورت در دسترس نبودن پرکلرین میتوانید از یک قاشق مرباخوری آبژاول ۱۰ درصد یا دو قاشق مرباخوری آبژاول ۵ درصد استفاده کنید، خاطرنشان کرد: از سایر گندزداهای موجود دارای مجوز از وزارت بهداشت نیز میتوان مطابق دستورالعمل مندرج بر روی آنها استفاده کرد.
صفیپور اضافه کرد: سبزی گندزداییشده را باید مجددا با آب سالم شست تا باقیمانده کلر یا ماده گندزدا از آن جدا شود و سپس مصرف کرد.
کشتزار پايگاه تخصصي آموزش کشاورزي و فروشگاه آنلاين کشاورزي بذر ، کود ،سم و ابزار آلات باغباني.
منبع: کشتزار
ترجمه و ويرايش فني توسط تيم تخصصي کشتزار
کشتزار اين مقاله را براي اولينبار منتشر کردهاست، لذا نقل مطلب بدون درج لينک فعّال کشتزار اخلاقي نيست.