بدیهی است توده و جسمی که گیاه را نگه داشته و مواد غذایی را در اختیار آن قرار می دهد خاک نام دارد. بهترین تعریفی که برای خاک شده عبارت است از توده معدنی و آلی که حاوی موجودات زنده بسیاری بوده و منبع اصلی تامین مواد غذایی و آب برای گیاه است.
انواع خاک کدامند؟
خاک پیت: رنگ آن تیره ، مواد آلی آن زیاد و قدرت نگهداری آب در آنها بالا است.
خاک شنی: خاکی سبک است که رطوبت در آن به فوریت از بین می رود، آب اضافی خاک در آن به راحتی خارج می گردد ، کارکردن در آن آسان است اما حاصلخیزی بسیار کمی دارد.
خاک لای: مواد غذایی فراوان دارد، و بین خاک های رسی و آلی است. قدرت نگهداری آب در آن زیاد است و به راحتی کلوخه ای می گردد.
خاک گچی: رنگ آن پریده استف رگه های سفید در ان مشخص، کمی سفت است و زهکشی در آن تقریبا صورت می گیرد.
خاک رسی: خاک سنگین ، کار کردن در آن مشکل ، مواد غذایی در آن فراوان ، و زهکشی در آن به کندی صورت می گیرد.
پیشنهاد میکنیم این مطلب را نیز مطالعه کنید. همه چیز در مورد خاک
منبع:
کتاب سبزیکاری در ویلا پیش بین
دپارتمان آموزش کشتزار
کشتزار اين مقاله را براي اولين بار منتشر کردهاست، لذا نقل مطلب بدون ذکر نام و درج لينک فعّال ” کشتزار ” اخلاقي نيست و پیگرد قانونی دارد.
“ کشتزار ” جامعترین و بروزترین پايگاه تخصصي آموزش های کشاورزي ، باغبانی و فروشگاه آنلاين بذر ، کود ،سم و ابزار آلات باغباني در ایران.
سلام
ممنون از مطلب خوبتون