دانستنیهای کشاورزی

نشا و نشا کاری

نشا گیاه کوچکی است که قسمتهایی از دوره رشد خود را در محیطی مناسب و کنترل شده گذرانده و پس از مساعد شدن هوای بیرون به زمین اصلی انتقال داده می شود. نشاکاری به عمل انتقال و کاشت گیاه جوان در محل اصلی گویند.

مزایای نشاکاری

کوتاه کردن طول دوره رشد گیاهان

پیش رس کردن و کسب قیمت های نوبرانه

امکان فراهم آوردن شرایط محیطی مناسب در اوایل رشد

رعایت دقیق فاصله بوته ها برروی خطوط کاشت

عدم نیاز به تنک کردن

کاشت گیاه در زمین حتی در شرایط نامساعد آب و هوایی

تقویت بهتر سیستم ریشه بندی گیاهان

سبزی های نشایی

سبزیهایی نشایی هستند که به راحتی قابل نشا کردن هستند. یعنی اینکه می توان آنها را از محلی به محل دیگر انتقال داد بدون اینکه صدمه ببینند. اندام های رویشی که قابل تکثیراند نیز به عنوان نشا تلقی می شوند مثل غده پیاز، سیب زمینی، مارچوبه، آرتیشو و قطعات ریزوم در ریواس

نشاء نسبت به بذر آب بیشتری نیاز دارد ، بنابراین در مقابل کمبود آب کمتر حساسند. تنفس نشاها شدیدتر از بذرهاست و به همین جهت باید تا قبل از کاشت در جای خنک و مرطوب نگهداری شوند. نشاها به علت فعالیت شدیدترشان سریع تر به مرحله رسیدگی فیزیولوژیکی می رسند.

محل پرورش نشا

نشاها را می توان بسته به موقعیت آب و هوایی در شاسی، گلخانه، تونل های پلاستیکی و یا در خزانه معمولی و خزانه هوای آزاد پرورش داد. از گلخانه ها به علت هزینه ساختمان آن بیشتر برای سبزی های پیش رس و خارج از فصل استفاده می شود.

منبع: کشتزار
ترجمه و ويرايش فني توسط تيم تخصصي کشتزار

کشتزار اين مقاله را براي اولين‌بار منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون درج لينک فعّال کشتزار اخلاقي نيست.

کانال تلگرام کشتزار

نظر دهید