دانستنیهای کشاورزی

۴ بیماری شایع توت فرنگی

توت فرنگی گیاهی علفی چند ساله , متعلق به خانواده گل سرخیان و بومی جنگلهای اروپاست که گونه وحشی آن دارای گل و برگ های کوچک میباشد و از قرن چهاردهم به سبب خواص دارویی آن معرفی شده است .

رقم های موجود فعلی در بازار از تلاقی بین گونه های مختلف به دست آمده اند .

در صورت کاشت صحیح , اجرای مراقبت های لازم و انتخاب رقم های مناسب میتوان تا بیست تن در هکتار محصول برداشت کرد . نشاء را باید از موسسات مورد اطمینان تهیه و دقت نمود که آلوده به بیماری های گیاهی به ویژه بیماری های ویروسی نباشد .

در این مطلب با ۴ بیماری شایع توت فرنگی آشنا میشویم. در ادامه با کشتزار همراه باشید.

۱- بیماری لکه برگی:

عامل بیماری لکه برگی Mycosphaerella fragariae می باشد و موجب بروز لکه های گرد به رنگ سفید با حاشیه ارغوانی بر روی برگ ها می شود. برای مبارزه می توان از قارچ کش کاپتان به میزان ۱۶۰۰-۸۰۰ گرم در هکتار و یا از زینب به مقدار ۱۴۰۰-۴۵۰ گرم در هکتار استفاده نمود.

۲-سفیدک سطحی:

بوته های توت فرنگی به سفیدک سطحی حساس می باشند. این قارچ موجب پیچیدگی برگ ها، جمع شدن حاشیه برگ به طرف بالا و قرمز شدن سطح زیرین برگ می شود. در صورت پیشرفته میوه ها نیز آلوده می شوند. برای مبارزه از ترکیبات گوگرد دار نظیر سولفور به غلظت ۲-۵/۱ در هزار قبل از باز شدن گل ها استفاده می شود.

۳-پوسیدگی خاکستری:

عامل این بیماری Botrytis cinerea می باشد. در اثر رطوبت زیاد سرعت گسترش این بیماری افزایش می یابد و هیف های خاکستری قارج میوه را میپوشاند. برای مبارزه با این قارچ از سم کاپتان به میزان ۱۶۰۰-۸۰۰ گرم در هکتار ویا بنومیل به مقدار ۹۰۰-۴۵۰ گرم در هکتار استفاده می شود. علاوه بر اینها حفظ فاصله مناسب بوته ها برای کنترل این بیماری اهمیت دارد.

۴-پوسیدگی نرم میوه:

Rhizopus می باشد و موجب پوسیدگی نرم وسیاه در میوه های توت فرنگی می گردد. در ابتدای آلودگی پوشش سفید حاصل می شود و در صورت پیشرفته میوه توسط هیف های سیاه این قارچ پوشش داده می شود. برای مبارزه می توان از قارچکش بنومیل یا کاپتان استفاده نمود.

 

منبع: کشتزار
ترجمه و ويرايش فني توسط تيم تخصصي کشتزار

کشتزار اين مقاله را براي اولين‌بار منتشر کرده‌است، لذا نقل مطلب بدون درج لينک فعّال کشتزار اخلاقي نيست.

کانال تلگرام کشتزار

نظر دهید